Nieuws​ & Blogs

DSCF0409.jpg

Eerder vroeg dan laat staat elke System Integrator, Managed Service Provider (MSP) of Software Vendor voor de keus: investeren in nieuwe hardware, of overstappen naar de cloud. Met het oog op legacysystemen is dat voor veel organisaties niet de makkelijkste beslissing. Maar wel een strategisch besluit dat verregaande consequenties heeft voor de toekomstige slagvaardigheid en kwaliteit van dienstverlening. Hardware kopen, of infrastructuur afnemen naar behoefte, dat is de hamvraag.

Lees hele artikel

November 2019 / Stof tot nadenken / Blog
Infrastructure as a Service: een verademing voor serviceproviders
19220_Cloud_Service_banner_336x280.jpg
Welke CSP blonk uit met clouddiensten als IaaS, SaaS en PaaS?

Dutch IT-channel heeft ook dit jaar een speciale Dutch IT-channel Award voor de beste cloud service provider (CSP). De award, vorig jaar gewonnen door SLTN Inter Access, gaat naar de CSP die de business van zijn klanten optimaal liet groeien door de inzet van de juiste cloudtechnologieën en -diensten.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Lees hele artikel

Oktober 2019 /Dutch IT Channel / nieuws 
Espresso gridpoint genomineerd voor Cloud Service Provider of the year
video summer 228.png

Espresso gridpoint organiseert in augustus van dit jaar de jaarlijkse en inspirerende Summerschool on tour. Onder het motto: 'Samen onze blik verruimen' informeert het bedrijf ICT-ondernemers, directeuren en management hoe en met welk type cloud je business kansen kunt vergroten. De tweede sessie vond plaats bij Beachclub NU in aan het Veluwemeer.

Lees hele artikel

Augustus  2019 / VIDEO
Impressie 2e Summerschool Espresso gridpoint
video summer 108.png

Espresso gridpoint organiseert in augustus van dit jaar de jaarlijkse en inspirerende Summerschool on tour. Onder het motto: 'Samen onze blik verruimen' informeert het bedrijf ICT-ondernemers, directeuren en management hoe en met welk type cloud je business kansen kunt vergroten. De eerste sessie vond plaats in More Itz in de jachthaven van Drimmelen. Dutch IT-channel was erbij en sprak met Marga Reuver (Espresso gridpoint), Pieter Hoenderken (Het Internet Huis) en trendwatcher Ruud Veltenaar.

Lees hele artikel

Augustus  2019 / VIDEO DUTCH IT-CHANNEL
Espresso gridpoint Summerschool belicht cloud business

Giganten Amazon en Microsoft verkopen de cloud als wondermiddel -wat het niet is. Met hun single vendor policy lopen klanten het risico te afhankelijk te worden van één leverancier met beperkte flexibiliteit . Espresso Gridpoint wil klanten juist flexibiliteit en keuzevrijheid bieden. Marga Reuver: “Zie onze private cloud als een maatpak. Onze klanten kunnen daarnaast elke maand opzeggen. Ik adviseer hen risico’s te spreiden en verschillende clouddiensten bij verschillende leveranciers neer te leggen.”

Lees hele artikel

Juli 2019 / Artikel CHANNELWEB
'Laat IT voor je werken met cloud-technologie'

Ruim 10 jaar spreekt Marga Reuver zich als directeur van IaaS-leverancier Espresso gridpoint op een bevlogen manier uit over de voordelen van de private cloud, de waarde van een indirect kanaal en goede ondersteuning als het om cloudoplossingen gaat. “Businesspartners moeten zich er van bewust zijn dat ze niet ‘stuck in the middle’ raken.”

Lees hele artikel

Juli 2019 / Artikel DUTCH IT CHANNEL
Marga Reuver (Espresso gridpoint): neem de tijd om na te denken over een cloudstrategie

Het betreft een samenwerking op het gebied van Cloud diensten waardoor KNS Automatisering snel en effectief haar klanten kan voorzien van rekenkracht uit de Nederlandse Private Cloud.

Lees hele artikel

Januari 2019 / Nieuwsbericht
Nieuwe samenwerking KNS Automatisering en Espresso gridpoint.
Conference Room

Per 1 januari 2019 is Espresso gridpoint verhuisd naar Gouda. De leverancier van Private Cloud oplossingen voor business partners maakt een enorme groei door. Hierdoor is men het oude kantoor in Rotterdam ontgroeid. Met de verhuizing naar Gouda ziet Espresso gridpoint de toekomst met vertrouwen tegemoet. Het nieuwe pand biedt alle ruimte om de komende jaren verder uit te breiden.

Lees hele artikel

1 januari 2019 / Persbericht
Espresso gridpoint betrekt nieuw kantoor in Gouda
DSCF0409.jpg

Goede ICT voorzieningen zijn voor veel organisaties net zo vanzelfsprekend als stromend water of elektriciteit. Een moderne werkplek heeft alleen een internet verbinding nodig. Dankzij cloud technologie kunnen we overal, altijd en op elk device inloggen op onze werkomgeving. Wat is er handiger dan thuis of in de trein nog wat mailtjes wegwerken op je smartphone of tablet? Juist!

Lees hele artikel

Januari 2019 / Stof tot nadenken / Blog
Baas in eigen cloud

Brunel, ICT Managed Service Partner, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met IaaS leverancier Espresso gridpoint uit Gouda. Hierdoor kan Brunel haar klanten ook voorzien van haar onlinediensten uit de Nederlandse Private Cloud, van Espresso gridpoint.

Lees hele artikel

Maart 2019 / Nieuwsbericht
Nieuwe samenwerking Brunel en Espresso gridpoint.
DSCF0409.jpg

De hoeveelheid data die in organisaties omgaat is de laatste jaren enorm toegenomen en dat zal alleen maar groeien. Steeds meer bedrijven zien de toegevoegde waarde van al die data in. Ze gaan aan de slag met Big Data en Business Intelligence tools om meer inzicht te krijgen in hun bedrijfsvoering, om analyses te doen over nieuwe trends in de markt of zelfs totaal nieuwe business modellen te bedenken. Dit alles stelt hoge eisen aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van de gegevens oftewel de data-integriteit.

Lees hele artikel

Oktober 2018 / Stof tot nadenken / Blog
Over het hoe en waarom van Data Integriteit
DSCF0409.jpg

De laatste jaren heeft de cloud een enorme vlucht genomen. Veel bedrijven hebben inmiddels hun servers de deur uitgedaan om de overstap naar de cloud te maken. De voordelen zijn duidelijk: minder kosten en meer flexibiliteit. Het is bijna te mooi om waar te wezen.

Toch vragen veel ondernemers zich af of ze er wel goed aan doen om te kiezen voor de cloud want waar blijft hun data dan? Een terechte vraag want elk bedrijf heeft waardevolle gegevens in bezit. Het zou een ramp zijn als die verloren gaan of op straat komen te liggen.

Lees hele artikel

September 2018 / Stof tot nadenken / Blog
Het best bewaarde geheim van de cloud: waar staat de data?
video winterschool.jpg

Onder de titel ‘Samen maakt beter’ organiseerde Espresso gridpoint op 9 augustus de eerste van een reeks Summerschools voor business partners.

Lees hele artikel

Augustus  2018 / VIDEO DUTCH IT-CHANNEL
“Samen maakt beter”
DSCF0409.jpg

In Nederland is het recht op privacy geregeld in artikel 10 van de Grondwet. ‘Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer.’ Als het om online privacy gaat, is dat echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het internet is ontworpen om informatie te delen, niet om gegevens af te schermen. Alles wat op het open internet gebeurt, kan in principe teruggeleid worden tot een persoon en/of organisatie. Dat is op zich al een ongemakkelijk idee, maar het wordt nog vervelender als het om vertrouwelijke data gaat zoals klantgegevens, patiëntendossiers of financiële data.

Lees hele artikel

December 2018 / Stof tot nadenken / Blog
Online privacy. Bestaat het eigenlijk wel?

Marga Reuver had haar sporen in de IT al verdiend toen ze, precies tien jaar geleden samen met haar compagnons IaaS-leverancier, Espresso gridpoint opzette. Het bedrijf is ontwikkeld met de visie dat cloud computing bedrijven en organisaties de flexibiliteit geeft om hun business te versnellen en te vergroten. Reuver merkt de laatste tijd dat ze daarmee het gelijk aan haar zijde krijgt.

Lees hele artikel

Juli  2018 / ARTIKEL DUTCH IT-CHANNEL
“Wij bieden cloud aan, zoals cloud bedoeld is"

Espresso gridpoint heeft haar portfolio uitgebreid met zeer krachtige virtuele werkplekken. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor onderzoekers, studenten en gebruikers die zware grafische eisen stellen aan de werkplekken.

Lees verder

October 26,  2017 / PERSBERICHT
Espresso gridpoint breidt portfolio van virtuele werkplekken uit High Performance Computing

Espresso gridpoint is onlangs ISO gecertificeerd volgens de Information Security Management System normering ISO/IEC 27001:2013. Deze certificatie heeft betrekking op het leveren en ondersteunen van datacenterdiensten, cloud hosting, connectiviteit, managementservices en managementservices aan ICT Business Partners. Het certificaat is afgegeven door DNV GL.

Lees verder

April 2017 / PERSBERICHT
Espresso gridpoint ISO gecertificeerd
Fast-track certificering voor Business Partners

In de nieuwsbrief van 12Change is een videoblog van Espresso gridpoint te zien over Espresso en Green IT.

 

Lees verder

April 2017 / NIEUWSBRIEF 12CHANGE
“12Change een tevreden Business Partner, zo zien we ze graag”

Espresso gridpoint levert zijn private clouddiensten uitsluitend via samenwerking met businesspartners. Een bewuste keuze, legt algemeen directeur Marga Reuver uit. Te vaak ziet zij het elders misgaan, met alle schadelijke gevolgen van dien. In gesprek met een gedreven vakvrouw.

 

Lees verder

12 December 2016 / ARTIKEL ICT/Magazine
“Partnering zit in ons DNA”

Marga Reuver levert private-clouddiensten. En ze heeft een uitgesproken mening over cloud computing. Want weliswaar is ‘cloud’ het nieuwe buzzword en ook volgens Reuver een fundamentele vernieuwing met grote potentie, er is veel wat ict-verantwoordelijken zich nog onvoldoende realiseren. Wie ‘met beleid’ te werk gaat, kan volop profiteren. Maar wie ondoordacht in de cloud duikt, komt volgens Reuver van een koude kermis thuis. In gesprek met een gedreven ict-professional. Over do’s en don’ts, gebakken lucht en goud, kansen en gevaren…

 

Lees verder

14 Juni 2016 / ARTIKEL ICT/Magazine
“Niets is wat het lijkt in de cloud”

Moerdijk, 9 april  2015 – Hupra it-beheer en Espresso gridpoint BV hebben tijdens de Ingram Micro Cloud Summit in Barcelona een samenwerkingsovereenkomst getekend. Concreet houdt dit in dat Hupra haar klanten virtuele desktops op basis van de Espresso gridpoint Infrastructure as a Service gaat aanbieden.

 

Lees meer

April 2015 / PERSBERICHT
Hupra it-beheer kiest voor Espresso gridpoint

Tijdens dit summit presenteert Espresso gridpoint  i.s.m. Hupra de business case de transitie hoe business partners de ‘move’ maken naar een cloud computing business model.

Woensdag 01 april 16.00 uur.

30 Maart - 01 April 2015 / INGRAM Cloud Summit 2015 - Barcelona
Clouds over Holland

Cloud-technologie biedt business partners een perfecte kans om te innoveren, stelt Marga Reuver. In drie vragen legt de algemeen directeur van Espresso gridpoint uit hoe haar organisatie hierbij kan helpen.

Lees meer

Februari 2015 / ARTIKEL CBM/MAGAZINE - Kick Off 2015
‘Dienstverlening maakt het verschil’

In toenemende mate kiezen bedrijven en organisaties voor cloud-toepassingen. De voordelen zijn evident: flexibiliteit, transparantie en beschikbaarheid. Anderzijds betekent ‘de cloud’ voor alle bedrijven en organisaties een wezenlijke verandering in het businessmodel. Wat met name grondig wijzigt zijn het betaal- en verdienmodel van een onderneming.  

 

Lees meer

Januari 2015 / ARTIKEL ICT/MAGAZINE - VISIE 2015
Het cloud ecosysteem

ICT-dienstverlening uit de cloud heeft een stevige voet aan de grond in het bedrijfsleven. Met name SaaS (Software-as-a-Service), in de vorm van het bekende Office 365 of Salesforce.com, is nauwelijks meer weg te denken. Ook Infrastructure-as-a-Service (IaaS) doet het goed, al lijkt het alsof deze variant toch een wat langere aanloop nodig heeft..

 

Lees meer

Oktober 2014
De ‘S’ van service in IaaS